info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00
Profesionalna rasvjeta shops

Nije tajna da su ljudi privučeni dobro osvijetljenim javnim objektima, poslovnim ili trgovačkim centrima i dr. Trgovine obuhvaćaju različite kategorije unutrašnjeg i vanjskog uređenja, uključujući i rasvjetu. Trgovine dijelimo na nekoliko tipova, prije svega prema vrsti robe koju prodaju, prema svojoj veličini i razini luksuza koji nude.

Osvjetljenje u trgovinama i dućanima kreće od koncepta rasvjete izloga. U noćnim uvjetima rasvjetnu scenu izloga definiramo s osnovnim svjetlom, pri čemu posebnu pažnju posvećujemo odnosu svjetlosti i sjena. Za potpuni dojam izloga dodajemo svjetlo ispune i pozadinsko svjetlo. Kupci privučeni kvalitetnom rasvjetom proizvoda u izlogu ulaze u trgovinu gdje se obično susreću s različitim sadržajima i dizajnom interijera.

Osvjetljenje u trgovinama definiramo prema izloženosti roba na policama, vrsti proizvoda, uređenju interijera, refleksiji svjetla prema ostatku interijera, kao i psihološkom efektu i komunikaciji koje je potrebno postići na odjelu. Za robu izloženu na policama, stalcima uz zid, vitrinama, otočnim i rashladnim pultovima na odjelima delikatesa, načelno koristimo LED linijsku rasvjetu i spot reflektore montirane na strujnoj šini ili direktno na stropu u trgovinama.

Iz širokog spektra naše profesionalne rasvjete u shopovima najčešće primjenjujemo ugradbene, viseće, tračne i linijske tipove rasvjete.

Zatražite više informacija

Polja označena s * obavezno treba ispuniti