info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00
Profesionalna rasvjeta zdravstvene ustanove

Zdravstvene ustanove specifični su prostori od izuzetnog značaja. Namijenjene su za liječnički tretman i boravak pacjenata ovisno o tipu bolesti ili zdravstvenim tegobama.

S obzirom da su bolnice i poliklinike složene građevine s vrlo velikim brojem djelatnosti, broj zasebnih rasvjetnih rješenja vrlo je velik.

Aktivnosti koje se odvijaju u zdravstvenim ustanovama definiraju specifičnost prostora. U prijemnim odjelima, ordinacijama, operacijskim salama, hodnicima, bolničkim sobama i ostalim medicinskim prostorijama, danju i noću odvijaju se aktivnosti koje zahtijevaju adekvatnu rasvjetu. Uspješnost liječničke intervencije zasigurno ovisi o visokom stupnju osvijetljenosti. Bolnice i poliklinike sve više teže stvaranju osjećaja domaće, ugodne atmosfere, kako bi se umanjila nelagodnost pacjenata. Rasvjeta je namijenjena i svim djelatnicima i djelatnostima u krugu zdravstvene ustanove. Zahtjevi su složeni i za svaku zdravstvenu ustanovu ili medicinski prostor potrebna je zasebna studija i projektiranje rasvjete u skladu s propisanim normama.

Tip rasvjete ovisi o tretmanu i boravku pacijenta (pregled, terapija, previjanje, operativni zahvat, i sl.). Postoje i mnogi tipovi specijalnih svjetiljki i integriranih izvora svjetlosti, koji ostvaruju vrlo visoki stupanj osvijetljenosti na mjestima gdje medicinska struka to zahtijeva.

Za zdravstvene ustanove nudimo širok spektar profesionalne rasvjete.

Zatražite više informacija

Polja označena s * obavezno treba ispuniti