info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00

IMOON NA EXPO2015: rasvjeta supermarketa budućnosti

Ono što se ističe na EXPO2015 je supermarket budućnosti čiji je vlasnik COOP, Expo Official Food Distribution Partner. Prostor koji se nalazi u supermarketu budućnosti dizajnirao je arhitekt Carlo Ratti (direktor MIT Senseable City Lab Boston). Prostor od 2,500 m² prikazuje kako najnovija tehnologija može promijeniti interakciju između potrošača, proizvođača i proizvoda, te da postoje inovativna tehnička rješenja za prodaju.

Autentičnost i transparentnost su jake vrijednosti u prvom planu. Vizija u skladu s duhom tvrtke Imoon, koji uvijek podržava svoje klijente prilikom dizajna rasvjete svojih dućana, a sa svojom misijom "vicini anni luce" stalno kreće prema tehnološkim inovacijama istovremeno poštujući vrijednosti tradicije.

Imoon, u uskoj suradnji s INRES (COOP), implementirao je najbolju rasvjetu: energetska učinkovitost i održiva ekologija su glavne teme projekta u suradnji s temom koju EXPO2015 promovira, "hraniti planet, energija za život". Odabrana je LED tehnologija, kao vodeća tehnologija u rješenjima za uštedu energije i Venere Pro, kao Imoon idealno svjetlo za osvjetljavanje hrane.

Za opću rasvjetu u supermarketu, Imoon koristiti svoj Venere PRO P, LED projektor, instaliran na 12m i jamči 700 LX u prolazima. Izložbeni prostori su osvijetljeni visoko učinkovitim LED profilima, skrivenim unutar jedra i integriranim u arhitekturu, kako bi se savršeno stopili s okolinom. Stropni Mia i Kronos projektori dovršili su projekt supermarketa. Daljnju dodatnu vrijednost daje DALI protokol (sustav za programiranje željenog intenziteta svjetla) s kojim osim željene rasvjete i veće uštede energije možete stvoriti prilagođene scenarije i generirati efekte.

Projekt se prostire na područjima Radio Coop i izložbenog centra, višenamjenskom prostoru posvećenom interaktivnom učenju na temu Expo 2015 a sve je osvijetljeno Imoon LED tehnologijom.