info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00

Hipermarket IPER

Na bivšoj lokaciji tvornice Alfa Romeo, unutar centra Arese (Milan), razvio se novi hipermarket Iper koji je ujedno najveći hipermarket u Italiji. Za tu inovativnu trgovinu na 9000 m2, Imoon je dizajnirao jedinstven rasvjetni sustav u skladu sa filozofijom poslovanja tvrtke.

Ispunjavajući želju arhitekta De Lucchia da svaki posjetitelj doživi jedinstveno i osobno iskustvo, 27. hipermarket taljanskog brenda Iper karakterizira eko-korisnički dizajn. Izgrađen je od prirodnih materijala najveće kvalitete, pridodajući posebnu pažnju na kvalitetu i detalje inovativnih sustava kao što su pivovara, trgovina cvijećem i škola kuhanja.

 

Ista ideja o inovaciji se tako našla u Imoonovom dizajnu rasvjete. Izrađen je novi koncept rasvjete koji je poboljšan sa manje svijetla na prolazima (700 luksa), a većim naglaskom na policama i prodajnom prostoru, specijalno na svježim proizvodima gdje se postiže osvjetljenje sa 2000 luksa. Za osvijetljenje različitih vrsta proizvoda i 9000 m2 prostora korištena su samo dva LED proizvoda. Venera Pro P se koristi za osvjetljenje svježih proizvoda, prostor u prizemlju i naplatnom području. Kronos P (prilagođena verzija) opremljena posebnim upravljanjem, dizajnirana za ugradnju u drveni strop koji je karakterističan za veći dio hipermarketa te za mesnicu i narudžbeni pult.

Novi koncept rasvjete, bez modularnog rasvjetnog sistema, omogućuje visoku razinu rasvjete (kod prostora sa svježom hranom do 2000 luksa dok u prizemlju do 1200 luksa) te visoku energetsku učinkovitost što je presudno za tako veliki objekt. Osim što je učinkovit i elegantan, ovaj rasvjetni sustav jamči smanjenje troškova energije s prosječnom potrošnjom od 10,5 W/m2.

Lokacija: Arese, Italija

Aplikacija: rasvjetna tijela u supermarketu

Površina: 9000 m2 Tehnologija: LED

Proizvodi