info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00

UVC dezinfekcija zraka u zaštićenom prostoru mesne industrije Natura

Mesna industrija Natura iz Đurđevca projekt je sufinanciran iz EU fondova. Novoizgrađeno postrojenje za preradu i konzerviranje mesa je jedan od najmodernijih pogona u RH.

U sklopu pogona za preradu mesa nalazi se zaštićeni prostor za narezivanje i konfekcioniranje mesnih proizvoda.

Projektni zadatak: smanjiti inicijalnu mikrobiološku kontaminaciju zraka i površina u zaštičenom prostoru i produžiti rokove održivosti konfekcioniranih mesnih proizvoda.

UVC koncept: Ugradnja UVC barijere u ventilacijski kanal namijenjen za distribuciju dobavnog zraka u zaštićeni prostor za narezivanje. UVC tretman zraka u zaštičenom prostoru za narezivanje mesnih proizvoda pomoću recirkulirajućih jedinica UVpro 300 ( uređaj je pogodan za dezinfekciju zraka u radnom okruženju jer nema okolnog UVC izboja) i UVC lampa koje su ugrađene u rashladnu jedinicu.


Tehničko rješenje: Recirkulirajući uređaji UVpro V 300 ugrađeni u zaštičeni prostor za narezivanje generiraju potrebne doze zračenja za učinkovitu eliminaciju bakterija, virusa i složenijih vrsta mikororganizama poput pljesni i gljivica. UVpro V 300 pogodan je za dezinfekciju zrak i u vlažnijim prostorijama. Uvpro V300 se može bez upotrebe alata brzo i lako demontirati za potrebe čišćenja i održavanja. Posebne termo-kvarcne cijevi jamče maksimalnu UVC učinkovitost, čak i pri temperaturama ispod 0° C.  

Za dezinfekciju površina rashladnih lamela i zraka u rashladnim jedinicama i ventilacijskom kanalu, instalirali smo modularne emitere Uvpro FMD 40.