info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00

Tehničko-tehnološko rješenje za kontinuirano održavanje higijene u hotelskoj kuhinji

Ovaj luksuzan hotel je specifičan jer je smješten u bivšoj kraljevskoj vili iz 1913.g. te se nalazi tik uz more s pogledom na Stari grad Dubrovnik. Hotel Excelsior krase spokojni vrtovi idealni za šetnju, privatna plaža, tri restorana s mnogobrojnim terasama te vrhunska usluga.

U sklopu obnove hotela, investitor je primjenio moderno tehničko-tehnološko rješenje za kontinuirano odžavanje higijene u kuhinji, ugradnjom Heraeus UVCS sustava za redukciju mirisa i masnoća u kuhinjskim napama i odsisnim sustavima.

 

Heraeus UVCS sustav instaliran u kuhinjsku napu iznad termobloka u skladu je s standardom DIN 18869-7 (Annex A), koji regulira rad UV sustava za tretman aerosolima i aerosolatima u kuhinjama i u prehrambenim industrijama.

Benefiti Heraeus UVCS sustava:

  • Nema opasnosti od požara zbog depozita masti-proces nudi najbolju moguću zaštitu od požara za kuhinjske odsisne sustave.
  • Smanjenje zaostalih masti i kapanja iz filtera u napi.
  • Nema problema s emisijama i neugodnim mirisima u okolini hotela, tako da se službenih propisa možemo pridržavati bez problema.
  • Bolja higijena kroz smanjenje ukupnog broja mikroorganizama.
  • Značajno smanjenje izgubljenog radnog vremena u kuhinji zbog vrlo brzog servisiranja.
  • Za razliku od kemijsko-mehaničkog čišćenja napa i kanala koje se izvodi 2x u sezoni, Heraeus VUV sustavi osiguravaju kontinuiranu dezinfekciju i razgradnju mirisa i masnoća u kuhinjskim napama i kanalima za vrijeme pripreme i kuhanja hrane.
  • Godišnja ušteda s Heraeus UVCS sustavima u odnosu na kemijsko-mehaničko metode čišćenja
  • Jedna Heraeus VUV lampa svojom visokom učinkovitošču mijenja kasete sa 4-6 niskotlačnih živinih UV lampi čiji radni vijek trajanja iznosi do 5000 radnih sati pri ambijentalnoj temperaturi od 20º C do 45º C.

Lokacija: Dubrovnik

Projekt: Heraeus UVCS 4.220 A sustav za redukciju mirisa i masnoća u kuhinjskoj napi i odsisu

Tehnologija: Vakum UV