info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00

Edukacija i radionica za ugostitelje pod organizacijom „TZG Krk“ i „Gastronaut“

 

07.06. na Krku je održana edukacija i radionica za ugostitelje grada Krka pod organizacijom „TZG Krk“ i „Gastronaut“ na kojoj su predstavnici naše firme prezentirali inovativne tehnike održavanja higijene ozonom i UVC tehnologijom. Prezentacija se bazirala na vakuum UV tehnologiji (VUV) za sekundarni tretman aerosola i aerosolata u kuhinji, napama i odsisnim kanalima. Heraeus vakuum UV lampa, valne duljine raspona 185 nm, fotolizom neutralizira i uništava molekule masti i mirisa.

Istovremeno, vakuum UV zračenje proizvodi ozon od kisika iz zraka oko lampe. Time je dobiveno oksidirajuće djelovanje u kanalima koji ostaju čisti, čime se znatno umanjuju troškovi čišćenja i servisa.

Visoke performanse VUV lampa punjenih amalgamom ostaju izuzetno učinkovite i kod ambijentalne temperature do 80 °C te za ekstremne uvjete i do 120 °C. Dug vijek trajanja jedne VUV lampe do najviše 10.000 radnih sati minimalizira broj potrebnih servisa. U usporedbi s kazetom od 4-6 niskotlačnih živinih UV lampi, dovoljna je jedna Heraeus VUV lampa.

Prednosti sustava Heraeus za kontrolu kuhinja:

  • Ušteda prostora: 1 lampa umjesto uobičajene kazete sa 4-6 niskotlačnih lampi.
  • Dugi vijek trajanja: do 10.000 sati zahvaljujući novoj Longlife tehnologiji.
  • Ekstremno učinkovite: čak i u okolinama gdje je temperatura do 80 °C.
  • Jednostavno rukovanje: samo jedan izvor napajanja i 2 stezaljke sa oprugama po lampi su dovoljne.
  • Jednostavna instalacija: VUV lampa je instalirana izravno u napu, jedinica za napajanje i kontrolu su postavljene izvana (do 20m od VUV lampe).
  • Neovisni sustav: uz pomoć rezervnih kontakata u mogućnosti smo ponuditi upravljanje dvije neovisne instalacije sa samo jednom nadzornom elektronikom.
  • Čišćenje: lampa se lako može obrisati pomoću denaturiranog alkohola i tkanine.
  • Sigurnost: nema konektora u odsisnoj struji koji bi mogli uzrokovati izboj u naponu.

Smanjuje rizik od požara u napama i odsisnim kanalima.