info@aurasteril.com +385 (0)42 712 833 Pon - Pet: 08:00 - 16:00

DEL OZONE inovativno rješenje za sanitaciju bazenske vode

Villa Zaton, luksuzna privatna vila s vanjskim bazenom i prekrasnom panoramom na području grada Dubrovnika. Vlasnik je već ranije bio upoznat sa štetnim utjecajem klora na ljudsko zdravlje što ga je potaklo na rješenje pomoću DEL OZONE tehnologije.

Dezinfekcija bazenske vode klorom rezultira pojavom štetnih spojeva poput trikloramina koji se javlja prilikom kemijske reakcije klora sa znojem, bakterijama, urinom i tjelesnim uljima. Trikloramin izaziva iritaciju očiju, nosa i grla, teško disanje, gušenje, a najnovija istraživanja su pokazala da je među glavnim „krivcima“ za razvoj astme kod djece.


Znanstvenici iz DEL OZONA razvili su inovativno rješenje AOP (Advanced Oxidation Process). Ono predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na dosadašnje metode dezinfekcije bazenske vode, a kompatibilno je sa standardnim (postojećim) bazenskim sustavima.

AOP je reakcija između UVC zraka i ozona koja rezultira dobivnjem (•OH) radikala. Hidroksilni radikali su najsnažniji agensi za brzo i učinkovito uništavanje mikroorganizama koji mogu preživjeti u kloriranoj vodi, npr. bakterija Cryptosporidium parvum, koja je naročito opasna za malu djecu, trudnice i osobe s oslabljenim imunološkim sustavom. UVC zrake u uređaju inaktiviraju mikroorganizme, a ozon oksidira širok raspon kontaminanata u vodi. AOP postupak eliminira uzročnike raznih zaraznih bolesti koje se mogu dobiti kupanjem: kupališni konjuktivitis, Leptospiroza ili ljetna gripa, Enteroviroze, serozni meningitis.

DEL OZONE AOP uklanja 99,99% štetnih kontaminanata u vodi uz značajno smanjenje upotrebe klora, što omogućava privatnim i komercijalnim vlasnicima bazena i Spa da dobiju sigurnu i kristalno čistu vodu koja im je potrebna kako bi zaštitili zdravlje svoje obitelji i gostiju s puno manje napora nego da koriste samo kemikalije.

DEL OZONE inženjering čiji smo zastupnici, već više od 40 godina je vodeća tvrtka na svjetskom tržištu bazenske i Spa sanitarne učinkovitosti i pouzdanosti.

 

Lokacija: Dubrovačko područje

Projekt: Ugradnja DEL OZONE AOP uređaja za dezinfekciju bazenske vode i MDV kontaktne komore za eliminaciju vidljivih mjehurića ozona u vodi, u postojeću strojarnicu.

Tehnologija: AOP- Advanced Oxidation Process